wanda

Wanda Eyckerman studeert in 2005 af aan de Toneelacademie van Maastricht met de voorstelling Priemgeval (Artemis). Priemgeval speelt in België, Nederland, het Schäxpirfestival in Linz, Assitej in Malmö, OEROL, TAZ, BOULEVARD, Groot-Brittannië, Kopenhagen…De afstudeerklas maakt de belofte de voorstelling elke 5 jaar te hernemen tot ‘het einde der tijden’. 2026 zal de voorstelling weer te zien zijn. 

In opdracht van het Euregionaal opera- en muziektheaterfestival (2009) creëert Wanda Het oor van Maria, een installatie van een groot oor waarin een man woont die cello speelt. (OEROL, Aken, Maastricht,…)

Tijdens een residentie (2010) van een maand spint Wanda een bol wol die bestaat uit kilometers draad. Dat resulteert in de performance ‘een oefening in sterven#2’, waarin ze Will Spoor laat ‘verdwijnen’ door hem 4 uur lang in te wikkelen met de gesponnen draad.

In 2011 richt Wanda samen met Roel Swanenberg kinderenvandevilla op. Onder deze naam maken en spelen ze oa. Ronja de Roversdochter in het Zoniënwoud, de mobilhomevoorstelling Alleen op de Wereld, die meer dan honderd keer speelt, Mr. & Mrs. MurphyHEK.

In de zomer van 2012 vaart Wanda met het motorscheepje ‘Nova Zembla’ aan 8km/uur, 1200 kilometer naar Parijs en terug. Dat vormt later de basis voor Nova Zembla, vaar wel, een voorstelling op het water met publiek op de kade.

Wanda maakt, speelt, regisseert, coacht voorstellingen bij oa. Lotte van den Berg (Het blauwe uur: Het Theaterfestival, Wiener Festwochen, Maastricht en Gerucht: Brussel, Antwerpen, Parijs), TGBerg en Bos (OEROL, Over ’t Ij-festival), Tuning People (De Liegenaar), Ballet Dommage (MELVIUS, TAZ’23), BRONKS, Het Kwartier, fABULEUS, compagnie Frieda, de gezusters Hirngespinst,…

Verder is Wanda nauw betrokken bij de creatieprocessen van het theaterwerk van Annelies Vanhullebusch. Momenteel zijn ze samen te zien in de voorstelling PAPIERLIED.