MELVIUS!

terug

Geïnspireerd door het wagenspel trekt Ballet Dommage in de maand september 2021 langs de Leie. Met decors hangend aan fietsen en karren vertrekken ze uit Menen en rijden langs de Leie naar Kortrijk, Harelbeke en Waregem tot ze eindhalte Deinze bereiken. Als een rijdend kunstwerk verbazen ze de voorbijgangers. Na het reizen, houdt de karavaan halt in dorp of stad. Hier verblijven ze twee dagen, verrassen de bewoners met interventies en spelen een slot-spektakel op een braakliggend terrein.

MELVIUS! PREMIERE SEPT 2019

Drie dagen lang dwaalt de legende van MELVIUS! door uw straten. Rampspoed beheerst de menigte! Een volgestapelde parade doolt rondom het marktplein, een bode scandeert de hoop en een veertienkoppig koor bezingt genade.
Kommer en kwel – gratis en voor niets!

Met MELVIUS! speelt Ballet Dommage een catastrofaal spektakel in alle hoeken van uw dorp/uw stad. Geïnspireerd door het wagenspel tourt het theatergezelschap een maand lang rond, op weg van Leuven naar Genk. 

Credits

concept
Maxim Storms en Katrien Valckenaers

spel
Wanda Eyckerman, Greet Jacobs, Maxim Storms Katrien Valckenaers

koor en spel
Brenda Corijn, Patrick De Becker, Christiane Cauberghs, Marjolein Ools, Lutgarde Ruwet, Elsa Van Dijck, Toon Acke, Clara Mertens, Lieve Matthijs, Stefan Milis, Jonathan Linga, Nefeli Tatar en Andrea Risueno Rodriguez

koorleiding
Annerose Allemon

decor
Tim Vanhentenryk

kostuum
Rosa Schützendorf

eindregie
Lisa Verbelen

muziek
Gerrit Valckenaers

productie
Jana Debruyne en Sandra Diris

in coproductie met
30CC en C-takt

in samenwerking met
Het Gasthuis Aarschot, Den Egger Scherpenheuvel-Zichem, CC Diest, CC Muze Heusden-Zolder, CC CasinoHouthalen-Helchteren, CCHA Hasselt

met de steun van
De Vlaamse Overheid