KOPfKINO fm

Kopf·ki·no :

  1. Deine Gedanken und Träume sind Kopfkino
  2. Cinema in je kopf
  3. Geluiden die je hoofd leiden

Je neemt in duo plaats aan een stel zelfgetimmerde lessenaars. Binnenin de kist van de bank vind je een hoofdtelefoon. Twee stemmen nemen je live mee in het verhaal van een appartementsblok en zijn bewoners. De vertellers zitten te midden van het publiek, in een intieme, verduisterde setting. Je neemt in duo plaats aan een stel zelfgetimmerde lessenaars met een kist vol spullen. In die kist vind je de hoofdtelefoon waarmee het avontuur kan beginnen. Aan de hand van boekjes, maquettes, objecten en foto’s ontvouwd zich een universum in je kopf. Stap voor stap wordt het mechanisme van fantasie ontrafeld.

KOPfKINO ontstond in het voorjaar van 2015 toen Wanda Eyckerman, Katharina Smets en Annelies Van Hullebusch, op vraag van Rataplan en het Enterfestival, een beeldende luisterlocatievoorstelling rond en nabij de appartementsblokken van Hof Ter Lo (Borgerhout) maakten. Hof Ter Lo is een eiland tussen spoor- en ringweg. Een verdwaald appartementsblok zoals elke stad één heeft, vaak vol trotse en eigenzinnige bewoners.

Nu hebben Annelies Van Hullebusch en Katharina Smets de Antwerpse buitenvoorstelling omgebouwd tot een gloednieuwe radiovoorstelling, KOPfKINO fm, vol beelden in je kist en kopf.