Lampenmakers

terug

Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur organiseren de naaste medewerkers een groots feest in de Philipszaal. U bent uitgenodigd om het glas te heffen! Er wordt geklonken op daverende successen, het orkest met de Philicorda’s speelt de sterren van de hemel als lofzang op de glorie.

Echter, achter de schermen is niets zoals het lijkt. Veranderingen gaan niet zonder slag of stoot. De opvolger staat te trappelen om nieuwe grote uitdagingen aan te gaan in het belang van het bedrijf. De aandeelhouders zien rook. De multinational wacht in spanning af. Want waar rook is, is …

Het theaterstuk belicht de laatste decennia van het beursgenoteerde bedrijf dat zowel harde economische belangen heeft, als een inclusieve samenleving nastreeft. Het is een wervelende theatervoorstelling die gaat over de opkomst en opeenstapeling aan veranderingen binnen Philips. Een verhaal dat het sentiment bij zowel; de top als binnen de divisies raakt.

De voorstelling ‘Lampenmakers’ ontrafelt de Philipshistorie, die met humor, scherpe dialogen, sterke beelden en live-muziek ten tonele wordt gebracht. Met liefde en mededogen voor de mens in het bedrijf wordt het mythische verhaal van Philips teruggebracht naar een avondvullende voorstelling. 

Credits

dramaturgie
Piet Menu

regie en concept
Roel Swanenberg

tekst en concept
Marcel Osterop

spel
Tijn Docter, Bart Klever, Judith Sleddens, Sarah Jonker en Peter Vandemeulebroecke

compositie
Nicolas Rombouts

muziek
Bert Huysentruyt en Geert Hellings

toneelbeeld
Michiel van Cauwelaert

lichtontwerp
Jean Lou Caglar

kostuumontwerp
Sanne Reichert

regieassistentie
Arjan Gebraad

productie
Danielle Thomas

techniek
Emile van Gils, Remy van der Pas en Dorien van Rijsbergen